Home / Вијести / СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ-ЛИТУРГИЈА У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ И СВЕЧАНА ЛИТИЈА КРОЗ ГРАД НИКШИЋ

 

Празник Светог Валилија Острошког чудотворца свечано је и молитвено прослављен у Цетињском манастиру гдје су Свету Литургију служили: Игуман  Цетињског манастира Протосинђел Методије Остојић, сабрат Цетињског манастира Протосинђел Кирило Бојовић професор Цетињске Богословије главни уредник часописа „Светигора“, Јеромонах Исак Симић и јерођакон Јаков Нинковић.

У току Светог Богослужења пререзан је славки колач поводом празника Светог оца нашег Василија Острошког, завјетне славе сестара из манастира Ћелија Добрска, мати Олимпијаде и Христине, а бесједом великом броју сабраног вјерног народа обратио се Протосинђел Кирило Бојовић. Светој литургији присустовали су сви ученици Богословије.

 У поподневним часовима сви ученици на челу са Ректором протојерејом-ставрофором Гојком Перовићем и господом професорима узели су учешћа у свенародној литију кроз град Никшић коју је предводио Његова Светост патријарх Српски г. Иринеј са више Архијереја наше помјесне Цркве. Сјутра дан октет Богословиеј са професором појања ђаконом Павлом Љешковићем одговараће на литургији и освештавању новоподигнутог манастира Светог Саве у Голији у Епархији будимљљанско-никшићкој.

Данас је и слава Богословског факултета у ФочиА, а у делегацији наше школе на овој светковини били су господа професори свештеник мр Арсеније Радовић и г. Аполон Мишченко.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930