Home / Вијести / ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ОГЛЕДИ О СРПСКОЈ ЦРКВЕНОЈ МУЗИЦИ“ ПРОФЕСОРА МР ПРЕДРАГА МИОДРАГА

 

 У организацији Богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу и Епархије Будимљанско-никшићке у Никшићу, приређено је престављање дјела „Огледи о српском црквеном појању“ уваженог професора мр Предрага Миодрага, дугогодишњег професора црквеног појања на Богословском факултету СПЦ у Београду, сада доцента на Академији СПЦ за умјетности и конзервације и професора Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима.

У петак 25.маја 2012.године, у Богословији Светог Петра Цетињског на промоцији овог капиталног и значајног дјела о књизи су говорили мр ђакон Михајло Лазаревић, ђакон Павле Љешковић и аутор мр Предраг Миодраг. У току вечери наступио је и камерни хор Богословије, са гостима из  српског пјевачког друштва “ Јединство“ из Котора. Промоцији су били присутни и сви ученици Богословије, Ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић, као и господа професори г. Аполон Мишченко и Благоје Рајковић.

Сјутра дан, у суботу 26.маја промоција књиге уваженог професора приређена је и у Никшићу у гостионици „Пасха“ а о њој су говорили свештеник Остоја Кнежевић, парох никшићки, иначе свршени богослов наше школе и аутор. У програму су наступили и пјевница при Цркви Свеог Василија Острошког и хор „Преподобне мати Ангелине“ из Никшића. Промоција је приређена и у Духовном центру у Подгорици у недељу 27.маја, гдје су говорили ђакон мр Михајло Лазаревић и аутор професор мр Предраг Миодраг.

 

Leave a Reply