Home / Вијести / СВЕТИ ПРАВЕДНИ ПРОРОК ЗАХАРИЈА И ПРАВЕДНА ЈЕЛИСАВЕТА-ПРОСЛАВА МАТУРЕ ШЕСТЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОБНОВЉЕНЕ ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ(1997-2002), ЛИТУРГИЈА У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ И СВЕЧАНОСТ У БОГОСЛОВИЈИ

 

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа полошко-кумановског, администратора дебарско-кичевског г. Јоакима, ученици шесте генерације обновљене Цетињске Богословије 1997-2002.г прославили су десетогодишњицу матуре у Цетињском манастиру и у Цетињској богословији на празник Светог пророка  Захарије и праведне Јелисавете, у уторак 18.септембра 2012.г.

Свету Aрхијерејску литургију служио је дугогодишњи професор наше школе, Владика Јоаким, разредни старешина ове генерације, уз саслужење седамнаест свештеника и три ђакона, ученикa ове генерације. Њима су саслуживали и Ректор Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, игуман Цетињског манастира протосинђел Методије Остојић, протосинђел мр Кирило Бојовић. На литургији су појали ученици Богословије.

 На литургији се сабранима, обратио бесједом Владика, који је поздравио митрополита Амфилохија, ректора и колектив школе, као и игумана манастира са  братством, и многобројни вјерни народ који је учествовао у у литургијском сабрању. Свечаност је даље настављена у трпезарији школе,  гдје је сабране ученике, госте и слављенике поздравио домаћин Ректор Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, у име професора и колектива Богословије.

 Након њега, на ручку  још једном све је поздравио и упутио очинску поуку Владика Јоаким, да би и сви ученици шесте генерације обновљене школе упознали присутне о својим службама широм епархија наше свете помјесне Цркве.

Желећи им благослов Светог Петра Цетињског, и Светог Василија Острошког, њихове разредне славе, молимо се свеблагом Господу да их и даље води и руководи на духовном узрастању, а на корист роду своме и цркви светосавској, и да славе још јубилеја у свом животу.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031