Home / Вијести / СУСРЕТ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ СА ПРОСЛАВЉЕНИМ ГЛУМЦЕМ NICKHOLAS LYNDHURST-OM

 

У Краљевском позоришту Зетски дом на Цетињу, у организацији UNICEF-a, одржана је манифестација под називом „Свако дијете треба породицу“.

Гост и предавач на самој манифестацији је био прослављени енглески глумац, Nickholas Lyndhurst, широј јавности познат по улози Роднија у култној серији из осамдесетих година прошлог вијека „Мућке“.

Између осталих са њим се састала и делегација Богословије Светог Петра Цетињског са Цетиња, коју су предводили ђакон Павле Љешковић, професор Канонског права  и теолог Александар Вујовић, уредник  катихетског програма Радија Светигоре, који су у оквиру кратког разговора са Линхарсом, размијенили мишљења о институцији хранитељске породице. Том приликом ђакон Љешковић је изнио запажање да је породица као институција од круцијелног значаја за функциносање једног друштва, у наше вријеме потпуно занемарена од стране надлежних органа.  Поједини тумачи савремених токова у друштву, сматрају да је брак као институција превазиђен, што инплицира  и став да породица није неопходна институција за здраво и нормално одрастање дјетета и младог човјека.

„Управо ово данашње окупљање и свједочење главног предавача господина Линдхерса, на посредан начин потврђује исправност хришћанског поимања породице“, истакао је Љешковић.

На крају разговора Николас Линдхерс се захвалио делегацији Богословије Светог Петра Цетињског на присуству и подршци.

СликеСлике

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031