Home / Вијести / ПОСЈЕТА ДР ЈЕВГЕНИЈА ШЕРЕМЕТЈЕВА ИЗ БОСТОНА ЦЕТИЊСКОЈ БОГОСЛОВИЈИ

 
ПОСЈЕТА ЈЕВГЕНИЈА ШЕРЕМЕТЈЕВА ИЗ БОСТОНА МИТРОПОЛИЈИ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКОЈ И БОГОСЛОВИЈИ СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ И РАДИЈУ СВЕТИГОРИ
У периоду од 15. до 17. децембра 2013. године, у посјети Митрополији Црногорско-приморској, Богословији Светог Петра Цетињског, и Радију Светигори, био је др Јевгениј Шереметјев, из Бостона из САД.
Уваженог госта у Богословији Светог Петра Цетињског дочекали су професори богословије и уредник Катихетског програма Радија Светигоре теолог Александар Вујовић.
Др Јевгениј Шереметјев је рођен у Рио де Женеиру, у Бразилу, поријеклом је Рус, учио је теолошки факултет у Џорданвилу, и завршио специјализацију из кардилогије. Тренутно ради као професионални међународни директор предузећа за уграђивање протетике и имплантаната при познатој компанији Џонсон и Џонсон, и у једној приватној кардиоваскуларној клиници у Бостону.
Његов дјед, избјегао је након октобарске револуције из Русије у Цариград, гдје му се родио отац, који се преселио у Бразил, а такође и његова мајка је поријеклом рускиња, рођена у Аргентини.
Др Јевгениј Шереметјев, који путује широм свијета, и помаже људима, искористио је и поводом јубилеја Богословије Светог Петра Цетињског да посјети ову најстарију просветну установу у Црној Гори.
Током боравка у Црној Гори, са делегацијом Богословије и Радија Светигоре, обишао је и знамените светиње, поклонио се моштима Светог Петра Цетињског и светињама на Цетињу, обишао је манастир Острог, поклонивши се моштима Светог Василија Острошког,  Саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу, манастир Бању код Рисна, манастир Светих Архангела на Михољској Превлаци, стари град Котор, цркву Свете Тројице у Будви, Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици и манастир Дајбабе.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930