Home / Вијести / ПРОФЕСОР ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ АРХИМАНДРИТ МР КИРИЛО БОЈОВИЋ УЧЕСТОВАО У БЕОГРАДУ НА ОКРУГЛОМ СТОЛУ „УЛОГА РПЦ У ОБНОВИ РУСКЕ НАЦИЈЕ“

 

Професор Богословије Светог Петра Цетињског и главни и одговорни уредник часописа „Светигора“, сабрат Цетињског манастира архимандрит мр Кирило Бојовић, учестовао је по благослову Митрополита Црногорско-приморског г. Амфилохија, на Округлом столу „Улога Руске православне цркве у обнови руске нације“, који је одржан 23. јануара 2014. године у хотелу „Москва“ у Београду.

Округли сто оргранизовали су Институт за европске студије и Центар за истраживања миграција из Београда.

Поред архимандрита мр Кирила Бојовића, на округлом столу су узели учешћа и Борис Костенко, генерални директор телевизије  РПЦ „Спас“, јеромонах Димитрије Першин из Москвовске патријаршије, проф. др Богољуб Шијаковић, Гордана Живковић и др.

Главне теме на скупу су биле о улози Руске православне цркве међу младим људима, како у Русији, тако и ван граница Руске Федерације.

Уводна излагања имали су Борис Костенко, генерални директор тв „Спас“, који је говорио о томе како РПЦ врши мисију цркве преко медија и савремене комуникације, посебно се осврнувши на рад двије телевизије које тренутно раде под покровитељством Московске патријаршије, тв „Спас“ и тв „Сојуз“.

Након предавања, услиједила је и занимљива дисскусија свих учесника и присутних.

Модератори округлог стола су били Биљана Јовић из Центра за истраживања миграција и Михаило Ђокић.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930