Home / Вијести / ПРЕПОДОБНИ ПАХОМИЈЕ ВЕЛИКИ, СВЕТИ АХИЛИЈЕ И ОДАНИЈЕ ПАСХЕ – ЗАВРШЕНА РЕДОВНА НАСТАВА У ШКОЛСКОЈ 2013/2014 ГОДИНИ И ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА НАСТАВНИЧКОГ САВЈЕТА БОГОСЛОВИЈЕ

 

На празник Оданија Пасхе, Преподобног Пахомија Великог и Светог Ахилија, у сриједу 28. маја 2014. године, завршена је редовна настава у Богословији Светог Петра Цетињској у школској 2013/2014. години.

Након наставе у богословији је одржана и Седма редовна сједница Наставничког савјета у текућој школској години. Сједницом је пресједавао Ректор богословије Светог Петра Цетињског протојереј-ставрофор Гојко Перовић, на којој су били присутни сви професори школе.

Главна тема на овој сједници била је сумирање резултата из владања и успјеха ученика у току другог полугодишта ове школске године. Константовано је да је већина ученика ову школску годину завршила са успјехом и примјереним владањем.

У току сједнице је било ријечи и око организивања предстојеће матуре, односно Богословског испита зрелости за матуранте, који су XVIII генерација обновљене Богословије Светог Петра Цетињског. Матура ће по благослову и одлуци Светог Архијерејског Синода СПЦ почети у суботу 31. маја, када ће бити организовано полагање писменог дијела испита. Наредних дана, кандидати ће приступати и полагању усменог дијела испита.

По одлуци СА Синода СПЦ, овогодишњи изасланик на матури у Цетињској богословији, биће инспектор богословија протојереј-ставрофор професор Славко Зорица, парох дубровачки и дугогодишњи професор Богословије Света Три Јерарха у манастиру Крка.

На сједници је било ријечи и око планирања рада за идућу школску годину, као и око реализације матурске екскурзије која ће бити обављена у другој половини мјесеца септембра.

Ректор и господа професори одлучили су да сви професори и ученици саборно учествују на заједничкој литургији у Цетињском манастиру на празник Вазнесење Господње – Спасовдан, у четвртак 29. маја 2014. године, након које ће бити одслужена и служба благодарења за крај ове школске године. По одслуженој литургији и благодарењу, у богословији ће бити уприличена додјела свједочанстава ученицима од стране разредних старешина.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031