Home / Вијести / ПРОСЛАВА СВЕТОГ АРСЕНИЈА АРХИЕПИСКОПА СРПСКОГ У МАНАСТИРУ ЖДРЕБАОНИКУ И У БОГОСЛОВИЈИ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

 

На празник Светог Арсенија Сремца, архиепископа и просветитеља српског служена је света литургија у манастиру Ждребаонику коју је служио Преосвештени Епископ будимљанско-никшићки г.Јоаникије са свештенством. Владици Јоаникију су саслуживали протојереј-ставрофор Момчило Раичевић дугогодишњи архијерејски намјесник подгоричко-даниловградски и колашински и парох подгорички, игуман манастира Завала код Мостара Василије, игуман Данило из Ђурђевих Ступова код Берана, игуман Рафаило из Подмаина, те свештенство из Даниловграда и Подгорице. На литургији је појао октет наше Богословије уз велики број вјерника из Бјелопавлића и других крајева Црне Горе.

Такође на овај празник прослављена је и слава Богословије у Сремским Карловцима, који за свог небеског заштитника слави овог угодника Божијег. Нашу Богословију на слави у Сремским Карловцима ове године је престављао профеор свештеник мр Арсеније Радовић. Свету Архијерејску литургију у саборном храму су служили епископи сремски Василије и еп. Ремезијански Андреј, викарни епископ Патријарха Иринеја уз саслужење многобрјног свештенства и вјерног народа. У вечерњим часовима приређена је и свечана академија у част Светог Арсенија Сремца.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930