Home / Вијести / РЕКТОР И СЕКРЕТАР ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ УЧЕСТОВАЛИ НА РЕДОВНОЈ СЈЕДНИЦИ КОМИСИЈЕ СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА СПЦ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЦРКВЕНЕ ПРОСВЈЕТЕ

 

Редовна седница Комисије Светог Архијерејског Сабора СПЦ

Комисија Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве за унапређење црквене просвете, одржала је своју редовну седницу 25. јуна 2014. у Патријаршији српској у Београду. 

Сједница је отворена благословом и поздравом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја. Свјатјејши Патријарх предочио је уваженим члановима Комисије  стање црквене просвете, али и очекивања од ове Комисије, која је позвана да изнађе решење за унапређење просветне дјелатности Српске Православне Цркве, како у богословским училиштима, тако и у државном  школству.

Редовна седница Комисије Светог Архијерејског Сабора СПЦ Редовна седница Комисије Светог Архијерејског Сабора СПЦ Редовна седница Комисије Светог Архијерејског Сабора СПЦ Редовна седница Комисије Светог Архијерејског Сабора СПЦ

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, у својству предсједавајућег односне Комисије, предложио је дневни ред који се односио на актуелности у Богословијама Српске Православне Цркве и Верске наставе у Републици Србији и Републици Српској. У раду ове комисије учествовали су и: Његово Преосвештенство Епископ браничевски Господин Игнатије; Његово Преосвештенство Епископ далматински Господин Фотије, ректор Богословије у манастиру  Крка; Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије; Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Господин Теодосије, ректор Богословије у Призрену; Инспектор Богословија СПЦ протојереј-ставрофор Славко Зорица, затим сви ректори наших Богословија, професори Катихетике и Методике наставе Богословија и Богословских факултета у Београду и Фочи, као и  координатори за вјерску наставу који у оквиру Комисије за унапређење црквене просјвете имају одређена задужења. На састанку Комисије Светог Архијерејског Сабора за унапређење црквене просвјете, разматрана су питања од општег значаја за просвету Српске Православне Цркве.

У име Богословије Светог Петра Цетињског присуствовали су Ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић и секретар г. Благоје Рајковић.

Редовна седница Комисије Светог Архијерејског Сабора СПЦ

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930