Home / Вијести / РЕКТОР ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ НАЧАЛСТВОВАО ЛИТУРГИЈСКИМ САБРАЊЕМ У САБОРНОМ ХРАМУ У НОВОКУЗЊЕЦКУ У РУСИЈИ

 

sluzhba3

У Недјељу пету Великог поста, 29. марта 2015. године, одслужена је Литургија у Саборном храму Рождества Христвог у Новокузњецку. Богослужењем је началствовао гост Кузбанске богословије ректор Богословије „Светог Петра Цетињског“ из Црне Горе протојереј-ставрофор Гојко Перовић. Саслуживали су му настојатељ Храма први проректор Кузбанске богословије свештеник Андреј Мојаренко и проректор КПДЦ за научно-богословски рад јеромонах Андреј Чудинов.

Пјевао је мушки хор ученика Богословије под руководством протојереја Сергија Гудкова и мјешовити хор под руководством Елеје Хајкине.

Богослужење је праћено на пројекционом платну у преводу на савремени руски језик.

Током Литургије свештеник Андреј Мојаренко произнио је проповијед у којој је протумачио недељна зачала Јеванђеља и Апостола.

Након заамвоне молитве протојереј-ставрофор Гојко Перовић уручио је на дар Саборном храму Рождества Христовог икону Светог Саве Српског начињену рукама ученика Цетињске богословије и фотографију велике светиње која се налази у зидинама Цетињског манастира – деснице Светог Јована Крститеља. А свештеник Андреј Мојаренко је, у име управе и ученика Кузбанске богословије, уручио васкршњи дар за братију Цетињске богословије.

По завршеном богослужењу, за све парохијане који су то жељели, уприличен је сусрет са оцем Гојком на којем је гост из Црне Горе одговарао на њихова питања.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930