Home / Вијести / МАТУРИРАЛИ УЧЕНИЦИ XIX ГЕНЕРАЦИЈЕ ОБНОВЉЕНЕ ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ (2010-2015)

 

SAM_1680

Са благословом Божијим ученици XIX генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског, завршили су своје средње богословско школовање у уторак 09. јуна 2015. године на Цетињу. Школовање су започели септембра 2010. године, а разредни старешина ове генерације био је архимандрит мр Кирило Бојовић.

Матура и богословски испит зрелости трајао је од 04. до 09.јуна 2015. године, гдје су ученици показали своје знање стицано у овој школи протеклих пет година.

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски господин Амфилохије тим поводом служио је  са свештенством Свету Архијерејску Литургију у Цетињском манастиру. Након Свете Литургије служена је молитва благодарења за успјешан крај школовања. Митрополит је свршеним богословима пожелио да узрастају у Божијој љубави, љубави према ближњима, вјери и врлинама.

Након литургијског сабрања уприличена је додјела диплома и награда богословцима у управној згради Цетињске богословије. Том приликом ученицима и свим присутним се обратио изасланик САСинода СПЦ протојереј-ставрофор Славко Зорица.

На свечаном ручку у име своје генерације све сабране поздравио је Лука Павићевић.

У част успјешног завршетка школовања ђаке је поздравио ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Предсједник Ц.О. Цетиње Рајко Радусиновић, такође је свршеним богословцима упутио ријечи честитке.

Благослове древне Јеладе ученицима је пренио архимандрит Иринеј из Патре, који је са оцима отпјевао и пар пјесама.

Овом приликом ученике су даровале тортом и шампањцем чланице кола милосрдних сестара „Краљица Милена“, у чије им их је поздравила предсједница Дражена Борозан.

Замјеник амбасадора Руске Федерације у Црној Гори г. Сергеј Бубликов пожелио им је сваки даљи успјех у животу да буду на корист свом народу, Цркве и свеукупном православљу.

Уз струне српских гусала све присутне поздравио и српски народни гуслар Рајо Војиновић.

Изасланик САСинода СПЦ протојереј-ставрофор Славко Зорица је честитао ђацима поводом завршетка богословског школовања да у животу буду мудри као змије и безазлени као голубови.

На крају свечаног ручка Његово Високопреосвештенство Архипепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије још једном је упутио ученицима ријечи поуке и благослова.

У овој генерацији ђака било је једанаест матураната, од којих су шесторица школовање завршили са одличним успјехом.

 

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930