Home / Вијести / СВЕТИ ЦАР КОНСТАНТИН И ЦАРИЦА ЈЕЛЕНА – СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ; НАСТАВАК ПОЛАГАЊА ЗАВРШНОГ БОГОСЛОВСКОГ ИСПИТА И ОБИЛАЗАК СКАДРА

 
Календар за 3. јун
Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је у петак 3. јуна 2016. године, на празник Светог цара Константина и царице Јелене Свету архијерејску литургију у Цетињском манастиру.
Владици Атанасију саслуживали су свештеници и свештеномонаси архијерејског намјесништва цетињског и из епархија бихаћко-петровачке, бањалучке и буеносајреско-јужноцентрално америчке. За пјевницом су пјевали ученици богословије.
После причешћа и литургије Владика Атанасије је пререзао славски колач који је у част празника принио Константин Вукић.Сабраном вјерном народу Владика Атанасије обратио ријечима архипастирске бесједе, поздравивши Митрополита Амфилохија, игумана Цетињског манастира архимандрита Методија са братством, ректора Цетињске богословије протојереја-ставрофора Гојка Перовића, професоре и ученике Цетињске богословије и Константина Вукића коме је честитао имендан.
После литургије настављено је полагање завршног богословског испита уа матуранте Цетињске богословије, који су полагали из предмета Догматике, Етике и Црквеног појања.
У поподневним часовима Владика Атанасије и професори Цетињске богословије обишли су древни град Скадар у Албанији.
IMG_5811
У Скадру су обишли град и цркву Рождества Христовог, гдје их је дочекао теолог Иван Поповић по благослову надлежних пароха, свештеника Александра и Николе Петанија и упознао их са животом Цркве у Скадру и Алабанији.
 
 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930