Home / Вијести / УЧЕНИЦИ ДЕСЕТЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОБНОВЉЕНЕ ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ ПРОСЛАВИЛИ 11 ГОДИНА МАТУРЕ

 

IMG_3779

У сриједу 22. јуна 2016. године Господње, по празнику Педесетнице, благодаћу Божијом, X генерација обновљене цетињске Богословије прославила је 11 година од матуре. Домаћин овогодишњег сабрања био је јереј Бојан Цветковић, потрудивши се, да све дочека у љубави и братском расположењу за шта смо му неизмјерно захвални.

Прослава је почела светом Литургијом у храму Светих Петра и Павла у Беркасову код Шида. На светом сабрању началствовао је јереј Желимир Продановић уз саслужење јереја Бојана Цветковића, Срђана Кандића, Бранка Марковића и Љубомира Пријовића.  За пјевницом су појала господа Марко Савичић, Марко Станковић и Крсто Пламенац, док је г. Александар Николић чтецирао у олтару. После читања Светог Јеванђеља бесједом се обратио јереј Љубомир Пријовић говоривши о благодарсности и захвалности.  По прочитаној заамвоној молитви одслужен  је мали помен за новопрестављеног брата  Алесандра Вукомановића који  је сада моливеник пред Господом за X генерацију.

Нашем овогодишњем домаћиу, по завршеној Литургији, уручен је свечани поклон у знак благодарности и захвалности за указано гостопримство. Јереј Желимир Продановић, уручујући поклон, захвалио се бесједом у име генерације драгом домаћину. О. Бојан, примајући поклон,са великом радошћу  захвалио се свима који су се одазвали позиву.  Поздрави су упућени и свима који су били спријечени да присуствују, као и разредном старјешини ђакону Душану Биговићу, са надом да ће следеће године сви се сабрати.

Прослава је настављена трпезом љубави у ресторану Витраж , такође у Беркасову, гдје се причало и присјећало свих лијепих догађаја у току четверогодишњег школовања у Цетињу, под окриљем Светог Петра Цетињског. Благодаћу Божијом сабрања ће се наставити и наредних година.

Нека благодат Божија, као и молитвено заступништво Светог Петра Цетињског чудотворца, увијек буду присутни да би сви  истрајали на путу Христовом и остали и даље ученици Његови.

Јереј Љубомир Пријовић,

професор Богословије Светог Петра Дабробосанског у Фочи

Фото: Крсто Пламенац

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031