Home / Вијести / СВЕТИ АРСЕНИЈЕ СРЕМАЦ – СЛАВА УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА И АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЖДРЕБАОНИКУ

 

Календар за 10. новембар

Ученици првог разреда Богословије Светог Петра Цетињског, чији је разредни сатрешина протојереј мр Арсеније Радовић прославили су своју разредну славу Светог Арсенија Сремца другог архиепископа српског.

Служена је вечерња служба са петохлебницом, коју су служили протосинђел Исак Симић и јерођакон Јустин Мреновић. На сам празник служена је света Литургија коју су служили протојереји Бранко Тапушковић и Арсеније Радовић, протосинђел Исак Симић, јеромонах Прохор Јосифов и јерођакон Јустин Мреновић. Свештени апостол читао је ученик првог разреда Матија Тапушковић.

Приређена је богата трпеза љубави, на којој су ђаци певали народне песме, а отац Бранко је свирао гитару.

Петорица ученика наше школе учестовала су на прослави Светог Арсенија Сремца у манастиру Ждребаонику гдје почивају мошти овог српског архиепископа. Они су појали на свечаном бденију које је служио Владика диоклијски г. Кирило са свештенством и на Светој Архијерејској литургији коју слу служили Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, Епископ за Њемачку г. Сергије и викарни епископ диоклијски г. Кирило са свештенством и бројним вјерним народом.

Професор Цетињске богословије протојереј-ставрофор Драган Станишић у име наше школе учестовао је на слави Богословије у Сремским Карловцима чији је заштитник Свети Арсеније Сремац.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031