Home / Вијести / РЕКТОР ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР ГОЈКО ПЕРОВИЋ САСЛУЖИВАО ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ ИРИНЕЈУ НА СЛАВИ ХРАМА СВЕТОГ САВЕ У БЕОГРАДУ

 

Савиндан у храму Светог Саве на Врачару

 Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је 27. јануара 2017. године, на Савиндан, светом архијерејском Литургијом у крипти  храма Светог Саве на Врачару, уз саслужење многобројног свештенства и молитвено учешће благочестивог верног народа и деце са Косова и Метохије

Првојерарху Српске Цркве саслуживали су: протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу; архимандрит Данило Љуботина, духовник Светопреображењског храма у Загребу; протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, директор Патријаршијске управне канцеларије; јереј Владимир Левићанин, парох при храму Светог Ђорђа у Старој Бежанији; јереј Владимир Благојевић, војни свештеник на аеродрому Морава у Лађевцима; као и свештенство Светосавског храма – јереји Предраг Продић, Драган Шовљански, Вукашин Милићевић и Далибор Стојадиновић уз саслужење протођакона Игора Давидовића.

Поред многобројног благочестивог народа, Литургији су присуствовала и деце са Косова и Метохије, која су у престонцу дошла из Косовске Митровице на позив својих вршњака из Основне школе Свети Сава са Врачара.

Погослужењу су присуствовали директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију г. Марко Ђурић и директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић, као и протонеимар храма Светог Саве проф. др Војислав Миловановић и председник Општине Врачар др Милан Недељковић.

Хор Мокрањац којим диригује гђа Милица Тишма оплеменио је дивно славско сабрање у крипти Храма Светог Саве.

Савиндан у храму Светог Саве на Врачару

Савиндан у храму Светог Саве на Врачару

Извор: http://spc.rs/sr/patrijarh_bogosluzhio_u_hramu_svetog_save_na_vracharu

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031