Home / Вијести / У ЦЕТИЊСКОЈ БОГОСЛОВИЈИ ПРИКАЗАН АНИМИРАНО-ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ „МИХАЈЛО ИДВОРСКИ ПУПИН – ПУТ КА СВЕТЛОСТИ

 

pupin

У Богословији Светог Петра Цетињског на Цетињу у четвртак 2. фебруара 2017. године приказан је анимирано-документарни филм „Михајло Идворски Пупин – пут ка светлости“.

Прије пројекције филма ученике је о филму упознао ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Анимирано-документарни филм „Михајло Идворски Пупин – пут ка светлости“ приказује животну причу човека који на пут ка светлости живота креће из малог војвођанског села, наставља путовати преко европских метропола до најзад, Сједињених Америчких Држава, где налази своју луку и уточиште. Говори о успонима и падовима, сиромаштву и богатству, усамљености и великој друштвености, срећи и туги. Прича нас води у вртлоге емоција, у научна открића, у спортски дух и спознавање сопствених слабости. Нуди нам могућност проналажења решења за сваки проблем. Сведочење о животу и делу Михајла Пупина може многима послужити као најбољи путоказ ка успеху. Као доказ да је светлост која нам је неопходна увек тик уз нас, само треба да пронађемо прави начин да до ње дођемо.

Као познати научник, задужио је читав свет својим изумима без којих свет каквог данас познајемо не бисмо могли замислити. Као вешт дипломата задужио како Србију у многим областима. Као професор, задужио је цео свет учешћем у оснивању многих научних институција САД, као и чињеницом да је су из његовог кабинета изашли многи брилијантни умови 20. века. Као књижевник, човечанству је оставио приче које прокламују најбоље људске особине, мењају погледе на свет и показују да се на крају сваког тунела може наћи зрак светлости. Као доброчинитељ, даривао је све чиме је располагао и чинио све што је могао да би учинио свет бољим местом за живот. Због свега тога, Михајла Пупина можемо са поносом сматрати једним од највећих светских Хероја.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031