Home / Вијести / У Кузбаској богословији у Русији одржан научни семинар предавача из Цетињске богословије

 

У Кузбаској богословији у Русији одржан научни семинар предавача из Цетињске богословије

Дана 1. априла у великој сали Кузбаске православне богословије одржан је научни семинар представника Српске православне цркве: ректора Цетињске богословије протојереја-ставрофора Гојка Перовића, предавача богословије протојереја-ставрофора Арсенија Радовића и професора историје хришћанске цркве Аполона Мишченка

Гости из богословије Светог Петра Цетињског излагали су реферате, приказали фото и видео-презентације о историји црквено-политичких преокрета Црне Горе у саставу разних држава у различитим периодима свога постојања. Такође је било ријечи о подвижништву и светости у Српској цркви на примјеру Светог Петра Цетињског. Сусрет се завршио излагањем о Цетињској богословији од момента њеног препорода 1992. до данас, а такође и одговорима на питања присутних.

Између представника двије богословије, послије ручка, одржан је пријатељски меч у стоном тенису.

Уочи свеноћног бденија, представници богословије из Црне Горе срели су се с парохијанима храма Христовог рођења, којима су причали о обичајима и карактеристикама покајничке дисциплине у Српској цркви. Послије тога гости су учествовали у богослужењу.

Послије завршетка службе делегација Цетињске православне богословије упутила се у Кемерово ради саслуживања ректору Кузбаске духовне школе, митрополиту кемеровском и прокопјевском Аристарху, на недјељној литургији у Знамењској катедралној цркви.

С руског: Марија Живковић

Извор: seminaria.info

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031