Home / Вијести / СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ – ПРОСЛАВА У МАНАСТИРУ ОСТРОГ, ЦЕТИЊУ, НИКШИЋУ И ФОЧИ

 

Резултат слика

У прослави празника Светог Василија Острошког ове године учестовали су професори и ученици Цетињске богословије у манастиру Острогу, Цетињском манастиру, Никшићу и Фочи.

Октет Цетињске богословије учестовао је у прослави празника у манастиру Острог, које је пјевао на бденију и на литургији.

На празник Светог Василја учестовали су ученици у Цетињском манастиру, гјде су литургију служили свештеници и свештеномонаси архијерејског намјесништва цетињског. Литзргијску бесједу о Светом Василију говорио је вјерном народу, монасима и ученицима ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Ученици четвртог разреда, који су XXII генерација обновљене Цетињске богословије на путу за Чајниче, предвођени својим разредним старешином о. Драганом Станишићем и професором Александром Вујовићем посјетили су Саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу, и учестовали на слави Богословског Факултета Светог Василија Острошког Чудотворца у Фочи на сам празник у светој литургији, свечаној академији у славском ручку.

 

Leave a Reply