Home / Вијести / НЕДЕЉА СЕДМА ПО ВАСКРСУ – ПРАЗНИК СВЕТИХ ОТАЦА ПРВОГ ВАСЕЉЕНСКОГ САБОРА – ЛИТУРГИЈЕ У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ, ВЛАШКОЈ ЦРКВИ И МАНАСТИРУ СВЕТОГ НИКОЛЕ НА ПЕЛЕВОМ БРИЈЕГУ

 

У седму недељу по Васкрсу – на празник Светих отаца првог васељенског сабора 28. маја 2017. године служене су литургије у Цетињском манастиру, Влашкој цркви а професори и ученици су узели учешћа и на слави манастира Светог Николаја на Пелевом бријегу у Братоножићима.

Литургијом у Цетињском манастиру началствовао је протосинђел Исак Симић а саслуживали су му јеромонах Јустин Мреновић и јерођакон Филотеј из манастира Ђурђеви Ступови код Берана. На слуђби су били ученици првог, четвртог и петог разреда Цетињске богословије.

У Блашкој цркви литургију је служио свештеник Анђелко Боричић а за пјевницом су појали ученици другог и трећег разреда богословије.

На слави манастира Светог Николе на Пелевом Бријегу у Братоножићима била су четири ученика петог разреда предвођени професором Аполоном Мишченком. Литургију је са свештенством и вјерним народом служио Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије.

 

Leave a Reply