Home / Вијести / СВЕТИ МУЧЕНИК КОНОН И ПРЕПОДОБНИ МАРКО ПОДВИЖНИК – ЛИТУРГИЈЕ У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ И ВЛАШКОЈ ЦРКВИ И ПОСЈЕТА ВЈЕРНИКА ИЗ ЕПАРХИЈЕ ТИМОЧКЕ

 

У четврту недјељу Васкршњег поста – Средопосну, посвећену Светом Јовану Лествичнику, 18. марта 2018. љета Господњег, када наша Света Црква молитвено прославља Светог мученика Конона и Преподобног Марка Подвижника, служене су литургије у Цетињском манастиру и Влашкој цркви на Цетињу.

Литургију у Влашкој цркви служио је свештеник Анђелко Боричић а појали су чланови црквеног хора „Његош“ са Цетиња.

Литргију у Цетињском манастиру служили су ректор богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, протосинђел Исак Симић и јеромонах Јустин Мреновић.

Сабраном вјерном народу у току литургије бесједио је о. Гојко, тумачећи одјељке из Јеванђеља и Апостола.

У поподневним часовима Цетињски манастир и Цетињску богословију посјетили су вјерници из епархије Тимочке, предвођени протонамјесницима Дејаном Пајићем и Радојем Мијовићем.

Госати из Зајечара, Бора, Кладова, Неготина, њих седамдесетак, предвођени својим свештеницима поклонили се моштима Светог Петра Цетињског, десници Светог Јована Крститеља и дијелу Часног Крст а потом обишли и манастирску ризницу.

Фотографија корисника Spasojević Nataša

Вјерници из тимочке епархије после обиласка града су били на ручку у Цетињској богословији. Госте су на ручку дочекали ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић, са професорима Аполоном Мишченком, Благојем Рајковићем и Александром Вујовићем и ученицима четвртог разреда. У току ручка о. Гојко је поздравио госте и одржао кратко предавање говорећи о Светом Петру Цетињском и граду Цетињу. У име гостију на гостопримству заблагодарио је протонамјесник Радоје Мијовић, иначе свршени богослов Цетињске богословије. Ученицу су са гостима овом приликом отпјевали и неколико пјесама заједничарећи у Господу.

Фотографија корисника Spasojević Nataša

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930