Home / Вијести / СВЕТИ ЛАВ КАТАНСКИ – ПРОФЕСОРИ И УЧЕНИЦИ ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ НА ОПИЈЕЛУ ПРОТИНИЦИ ДАНИЦИ РАДУСИНОВИЋ КОЈЕ ЈЕ СЛУЖИО МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ

 

На Новом гробљу на Цетињу, 5. марта 2018. године, на празник Светог Лава Катанског, сахрањена је протиница Даница Радусиновић, рођена Бојанић, супруга блаженог спомена протојереја-ставрофора Комнена Радусиновића, некада пароха цетињског, која се дан раније упокојила у Господу у 99. години земаљског живота.

Опијело је служио Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије са многобројним свештенством Митрополије.

На опијелу су појали ученици Богословије Светог Петра Цетињског.

Митрополит Амфилохије је у бесједи истакао да је протиница Даница била најбоља Цетињанка, због тога што је њен живот био испуњен честитошћу, врлинама и вјерности Богу.

„Бог је обдарио дубоком старошћу, али и дивним врлинама супруге и мајке, баке и оне која има не само своју унучад него и праунучад. Њен живот је пребогат и честитошћу, и врлинама, и вјерношћу Богу и онима које јој је Бог подарио кроз њен благословени живот“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Подсјетио је да је била попадија попа Комнена у времену кад се сматало часнијим бити шинтером него свештеником.

„Све је она то поднијела заједно са својим честитим мужем. И обично се каже да је попадија пола попа. Ја бих за Даницу рекао да је била и мало више од пола свога мужа. Нека би Бог подарио овоме граду и овоме народу, и овој Цркви Божјој још таквих и честитих душа и у будућим временима каква је била и каква је остала наша Даница попадија, вјерна Божја слушкиња. Бог да јој душу прости и подари Царство небеско“, казао је Митрополит Амфилохије.

На цетињском гробљу од протинице Данице се у име породице опростио и свима присутнима заблагодарио њен син Рајко Радусиновић, предсједник Црквене општине Цетиње и Члан Епархијског управног одбора Митрополије црногорско-приморске.

 

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930