Home / Вијести / СВЕТА ПРВОМУЧЕНИЦА РАВНОАПОСТОЛНА ТЕКЛА; ПРЕПОДОБНИ СИМОН; СВЕТИ КРАЉ ВЛАДИСЛАВ – ЛИТУРГИЈЕ У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ И ВЛАШКОЈ ЦРКВИ И АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ ХРИСТОВОГ ВАСКРСЕЊА У ПОДГОРИЦИ

 

У недељу 7. октобра 2018. године, на празник Свете првомученице рвноапостолне Текле, Преподобног Симона, Светог краља Владислава, служене су литургије у Цетињском манастиру, Влашкој цркви и у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, на којима су узели ученици и професори Цетињске богословије.

Литургију у манастиру служили су: јеромонаси Јустин Мреновић и Прохор Јосифов, јерођакони Онуфрије Савић и Емилијан Зарев и ђакон Никола Петровић из епархије славонске.

Литургију у Влашкој цркви служили су ректор богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, јереј Игор Балабан и свештеник Милан Радуловић и ђакон Душан Биговић.

Појали су чланови хора „Његош“ предвођени диригентицом проф. Милицом Пејовић.

Поводом прославе петогодишњице освеђења Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици служена је литургија, којом је началствовао Његово Високопреосвештенство Архиепсикоп цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, уз саслужење Његовог преосвештенства Епископа захумско-херцеговачког и приморског г. Димитрија, бројног свештенства, свештеномонаштва и вјерног народа.

На овој служби, појао је октет ученика Богословије предвођени професором Александром Вујовићем.

У току литургије Митрополит је у чин ђакона рукоположио професора Леку Вујисића.

Прослављена петогодишњица освећења Саборног храма у Подгорици

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031