У суботу 2. марта 2019. године, на празник Светог Великомученика Теодора Тирона, поводом Задушница, Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је Свету Архијерејску литургију, у Цетињском манастиру. Митрополиту Амфилохију саслуживали су јеромонах Прохор Јосифов, јеромонах Јустин Мреновић, професор Цетињске богословије ђакон Душан Биговићи ђакон Игор Пешикан. Појали су и чтецирали ученици другог, трећег и петог разреда Цетињске богословије. Апостол је прочитао ученик тречег разреда Матија Тапушковић.

На крају литургије Митрополит Амфилохије и свештенство са монасима и вјерним народом и ученицима Богословије, служили су парастос за упокојене.

У току литургије сабранима је бесједио Митрополит поводом Задушница, рекавши да  Задушнице свједоче вјеру хришћана да Бог није бог мртвих него Бог живих.

Заупокојена литургија служена је и у Гробљанској цркви на Цетињу.

Литургију су служили свештеник Анђелко Боричић и шакон Александар Лекић. Појали су и чтецирали ученици првог и четвртог разреда Богословије.

После причешћа одслуђен је и парастос за упокојене, који су служили протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, свештеници Анђелко Боричић и ђакон Александар Лекић.