Home / Вијести / НАСТАВНИЦИ И ЂАЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДРАГИША ЛУКОВИЋ ШПАНАЦ“ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ПОСЈЕТИЛИ МИТРОПОЛИЈУ И ЦЕТИЊСКУ БОГОСЛОВИЈУ

 

Крагујевчани посјетили Цетиње и Митрополију

У оквиру посјете Митрополији црногорско-приморској наставници и ученици Основне школе „Драгиша Луковић Шпанац“ из Крагујевца данас су на Свијетлу сриједу, 1. маја, обишли Цетињски манастир и Цетињску богословију.

Предвођени директорком школе Невеном Миловановић и вјероучитељицом Милевом Радовић Пушоњић, гости су се на Цетињу поклонили моштима Светог Јована Крститеља и Светог Петра Цетињског и честици Часног крста.

Кроз манастирску ризницу госте из Крагујевца провео је и упознао их са драгоценостима ђакон Душан Биговић, професор Цетињске богословије.

Гости су имали радост и благослов да их у својој резиденцији прими и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије.

Овом приликом ученици су Митрополиту пјевали васкршње пјесме, а сви заједно са владиком су отпјевали пјесму „Јечам жњела Косовка девојка“.

После сусрета у Митрополији гости су били на ручку у Цетињској богословији, гдје су им професори ђакон Душан Биговић и Александар Вујовић уручили пригодне поклоне и књиге.

У току ручка госте је поздравио у име ректора и професора Богословије, ђакон Душан Биговић.

Ријечима благодарности у име ђака и наставника из Крагујевца, захвалили су вјероучитељка Милева Радовић Пушоњић, Никола Љубисављевић и директорка Невена Миловановић.

Гости из Крагујевца су обишли више светиње Митрополије црногорско-приморске: манастир Морачу, манастир Острог, Дајбабе, Храм Христовог Васкрсења и Цетињски манастир.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031