Home / Вијести / ОТАЦ ГОЈКО ПЕРОВИЋ НА ЛИТИЈИ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

 

Подршка борби за светиње Српске православне цркве у Црној Гори стигла је и из Сремске Каменице, гдје је 23. фебруара 2020. године служен Молебан Пресветој Богородици, а након тога је градским улицама прошла литија.

Молебан у Храму Рођења Пресвете Богородице је служио Преосвећени владика сремски г. Василије који је са протојерејем–ставрофором Гојком Перовићем, ректором Богословије Светог Петра Цетињског, предводио литију у којој је учествовао велики број грађана, као знак братске подршке народу у Црној Гори који од краја децембра протестује због Закона о слободи вјероисповјести.

Отац Гојко је у свом обраћању подсјетио је да није први пут да свештенство са Цетиња прелази преко Дунава и Саве да би тражило благослов и помоћ за своју невољу.
„Пуно ми је срце кад видим ову порту испуњену братском љубави. Вјерујте, драги владико, и браћо и сестре, мислио сам да је Бог затворио небо само изнад Црне Горе да у току ових литија не пада ни киша ни снијег, али видим гдје год се саберу људи, у име братске подршке, нема кише ни у Каменици“, рекао је, између осталог, отац Гојко Перовић.
„Бол који трпи наш народ у Црној Гори и Косову и Метохији, и било гдје на другом мјесту, није то бол само њихов, већ је то за истину и засигурно бол наш“, поручио је протопрезвитер–ставрофор Гавро Милановић.
Подршку сабрању су дали и представници градске и покрајинске власти са поруком „Не дамо светиње“.
Извор: РТВ
 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031