Home / Вијести / Матурант Матија Минић учествовао на смотри духовног беседништва

 

На дан када се наша црква сјећа успомене на спаљивање мошти светог Саве на Врачару, 10.маја 2019.љ.Г., у Београду, је одржана 18.смотра духовног беседништва.
Због новонастале ситуације, узроковане пандемијом корона вируса, она је ове године одржана под измијењеним условима. Ђаци који су на предлог својих професора били изабрани да представљају своје школе, бесједе су имали да електронским путем доставе оцу Владимиру Замахајеву, организатору смотре духовног беседништва.
На смотри је учествовало девет беседника из осам школа из Београда, Крагујевца, Крушевца и са Цетиња. Учествовали су сљедећи бесједници: Анђела Дерикоњић (средња економска школа у Београду), Филип Фафулић (Богословија Светог Саве у Београду), Богдан Радмановац (Економско-трговинска школа у Крушевцу), Александар Бојанић и Милан Јеличић (Богословија Светог Јована Златоустог у Крагујевцу), Јелена Јовановић (Војна гимназија у Београду), Лена Вићентијевић (Филолошка гимназија у Београду).
Нашу Богословију је представљао матурант Матија Минић. Он је под менторством ђакона Душана Биговића, професора Омилитике, произнео бесједу „О љубави Божијој“.
Смотра је одржана на јутјуб каналу (smotra besednistva) и фејсбуку, умјесто у једном од београдских храмова, како је до сада био обичај.
Како је нагласио отац Владимир, ђачке бесједе су удахнуле топлину електронском простору. А корона вирус је допринео да се у скученом стамбеном простору уздигнемо до духовних висина.

 

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930