Home / Вијести / СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА НА ЖАБЉАКУ

 

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког г.Јоаникија завршене су овогодишње светосавске свечаности у Црној Гори, у Митрополији црногорско-приморској и Епархији будимљанско-никшићкој, 30.јануара свечаном светосавском академојом у Жабљаку.

Академију је организовала епархија будимљанско-никшићка и црквена општина Жабљак у сали Центра за културу. Светосавску академију пред препуном салом је благословио Владика будимљанско-никшићки г. Јоаникије, да би у наставку светосавску бесједу сабраном народу изговорио кљижевник Влајко Ћулафић из Берана, предсједник Ц.О. Беране и главни и одговорни уредник   часописа   „Свевиђе“, листа епархије будимљанско-никшићке. У програму је учествовао и Хор Богословије Светог Петра Цетињског који је извео неколико пјесама у част Светог Саве. Поред нашег хора у програму су учествовали дјеца са вјеронауке при Цркви Светог Преображења господњег на Жабљаку, гуслар Властимир Бараћ и  КУД-Жабљак.

Након свечане светосавске академије ученици Богословије су са својим професором г.Душаном Биговићем присуствовали вечери у сали парохијског  дома на Жабљаку коју су припремили свештеник Миливоје Јововић и чланови црквене општине Жабљак на челу са г.Светом Шљиванчанином.

Након вечере и лијепог дружења, професор Душан Биговићи ученици су били гости г. Вукомира Марјановића гдје су преноћили у његовом хотелу „М.Б“ на Жабљаку, да би сјутра дан раставши се са својим домаћинима кренули назад за Цетиње.

 

 

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031