Home / Вијести / ПРОСЛАВЉЕН ПРАЗНИК СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА У МАНАСТИРУ ЦЕТИЊСКОМ

 

У недељу  12.фебруара на празник саборног прослављена тројице учитеља Цркве Христове, Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог и у недељу блудног сина, света литургија служена је у Цетињском манастиру. Свету саборну литургију служили су Ректор Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, секретар МПЦ протојереј Обрен Јовановић,  протосинђел мр Кирило Бојовић, Игуман Гурије Малешин из Московске Патријаршије, свештеник Анђелко Боричић са Цетиња и јерођакон Јаков из цетињског манастира.

На литургији су појали су ученици Богословије са својим професором црквеног појања ђаконом Павлом Љешковићем. И поред ванредног стања које је уведено у Црној Гори, због снијега који је нападао,  и који је у Цетињу достигао висину и преко једног метра, у манастиру се окупио велики број вјерника. Сабраним вјерницима обратио се протојереј Обрен Јовановић, посјетивши на данашњу јеванђељску причу о блудном сину, и на празник данашњих светих учитеља и богослова Цркве.

Данас је прослављена и слава у братској богословији Света Три јерарха у манастиру Крки у епархији Далматинској у садашњој Републици Хрватској. Свету Архијерејску Литургију у манастиру Крки служио је Ректор Богословије Његово Преосвештенство Епископ Далматински г.Фотије Сладојевић, уз саслужење свештенства епархије далматинске, професора и ученика крчке богословије. Овом приликом професорима и ученицима Богословије Света Три јерарха честитамо славу, желећи им свако добро од Господа, и даљег успјеха у животу и раду.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031