Home / Вијести / СВЕТИ ПЛАТОН, СВЕТИ МУЧЕНИЦИ РОМАНИ ВАРУЛ ОТРОК – ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ НА ЋИПУРУ И ПОСЈЕТА ИГУМАНА РАФАИЛА И ПРЕДСТАВНИКА КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА ИЗ ПОДГОРИЦЕ БОГОСЛОВИЈИ

 

Помоћ подгоричког Кола српских сестара цетињским богословцима

У суботу 1. децембра 2018. године, на празник Светих мученика Платона, Романа и Варула Отрока, служена је литургија у цркви на Ћипуру на којој су били сви ученици Цетињске богословије.

Литургију су служили јеромонах Јустин Мреновић и јерођакон Јевстатије Ивановић.

Цетињску богословију посјетили су и донијели дарове за ђаке, чланице Кола српских сестара из Подгорице, на челу са предсједницом Олгом Стојановић, госпођа Ирена Булатовић и господин Никола Вујић. Они су донијели помоћ у гардероби, храни и постељини.

На ручку у богословији поред добротвора из Кола српских сестара из Подгорице били су присутни и игуман Рафаило Бољевић из манастира Подмаине и игуманија манастира Савина Главица у грбљу Текла Зорић са сестринством, професор ђакон Душан Биговић , професор Благоје Рајковић и професор Александар Вујовић.

У току ручка професоре, ученике и госте поздравила предсједница Кола српских сестара из Подгорице госпођа Олга Стојановић.

Драге госте и добротворе школе поздравио у име професора и ученика професор ђакон Душан Биговић, који им се срадшно захвалио указавши на величину задужбинарства и помоћи.

Потом је игуман Рафаило Бољевић из манастира Подмаина ученицима одржао кратко предавање о величини свештеничке службе.

 

 

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930