Home / Вијести / СВЕТИ САВА ПРВИ АРХИЕПИСКОП СРПСКИ- НА ЦЕТИЊУ ОДРЖАНА ДЈЕЧИЈА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

 

Дјечја светосавска академија на Цетињу (видео)

У недељу 27. јануара 2019. године, одржана је дјечија академија у част Светог Саве, првог архиепископа српског, и Његошевој сали на Цетињу.

Дјеца полазници школа вјеронауке са Цетиња и Хор Светога Мардарија и ученици Богословије Светог Петра Цетињскогизвели су пригодан светосавски програм.

Академији је присуствовао и благословио је Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије.

Сабране у Његошевој сали на манастирском имању код Даниловке поздравио је и честитао славу и протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, секретар Митрополије црногорско-приморске. Он је говорио о прослави Светог Саве на Цетињу.

Светосавску бесједу произнио је ђакон Александар Лекић.

Ђаци Богословије, Никола Томић, Цвјетко Перић, Немања Павловић, Никола Савић, Ђорђе Томић и Немања Перовић, на почетку Академије појали су тропар Светом Сави, говорили су текстове у част светитеља и на крају са свим учесницима академије пјевали Химну Светом Сави.

Поред вјерног народа, академији су присуствовали и професори и ученици богословије.

Rezultat slika za свети сава икона

На свечаној централној академији у Митрополији црногорско-приморској, поводом празника Светог Саве, која је одржана у крипти Храма Васкрсења Христовог у Поу програму су са својим рецитацијама учестовали матурант Немања Павловић, ученик трећег разреда Никола Савић и ђак другог разрда Немања Перовић.

 

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930