Archive for јануар, 2008

СВЕТОСАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ У ПОДГОРИЦИ И БУДВИ

Ученици наше школе који су чланови рецитаторске и хорске секције, учествовали су на Светосавским академијама у Подгорици ( субота, 26. јануар) и у Будви ( четвртак, 31. јануар). Њихов наступ на овим академијама осмислили су и водили, диригент Ђакон Михајло Лазаревић и позоришни режисер Зоран Ристовић ( који иначе, од ове године, руководи радом рецитаторске секције у нашој школи ).

СВЕТИ САВА ПРОСВЕТИТЕЉ И АРХИЕПИСКОП СРПСКИ-СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉА У БАЈИЦАМА

На  дан Св. Саве, најбољи појци из трећег разреда, учествовали су у традиционалној Св. Литургији, која је служена у храму Св. Јована Крститеља у Бајицама. Истога дана, у трпезарији школе благосиљан је славски колач, и приређен славски ручак поводом школске славе свих црквених школа, Св. Саве, првог архиепископа српског.

ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА У ШКОЛСКОЈ 2007/08 ГОДИНИ И СЈЕДНИЦА НАСТАВНИЧКОГ САВЈЕТА

Друго полугодиште у школској 2007/08.години, у Цетињској богословији отпочело је 22. јануара, а прва редовна сједница Наставничког савјета одржана је сјутрадан 23. јануара. Поред уобичајних тема које се тичу питања наставе и васпиташтва, на овој сједници је одлучено да се обезбједе средства за потпуну обнову кухињских елемената, јер су ови на којима се ради већ петнаест година, у потпуности дотрајали. Иначе је ријеч о кухињи, која својим непрестаним петнаестогодишњим радом обавља потребе исхране и гостољубља, не само Богословије већ и цијеле Митрополије ( када је ријеч о свим већим сабрањима која Митрополија организује на Цетињу ).