Home / Вијести / Цетињски богословци љетовали у Катеринију

 

По благослову Његове светости Патријарха српског господина Порфирија, а уз помоћ Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке и Митрополије Китруса, Катаринија и Платамона, ученици Богословије Светог Петра Цетињског били су на десетодневном љетовању у пратњи професора Аполлона Мишченка у граду Катерини. У Грчкој, ђаци су такође посјетили манастире Јефрема Сирина и Дионсија Олимпијског”.

Верско добротворно старатељство je и ове године, са благословом Његове светости Патријарха српског г. Порфирија, а на позив Његовог високопреосвештенства Митрополита китруског г. Георгија, организовало бесплатно љетовање у Kатеринију у Грчкој за ученике из шест српских православних богословија: Светог Јована Златоустог у Крагујевцу, Светог Саве у Београду, Светог Арсенија у Сремским Карловцима, Света Три Јерарха у Крки, Светог Петра Цетињског на Цетињу, Светих Кирила и Методија у Нишу.

Како су раније саоопштили из Верског добротворног старатељства из сваке школе је кренуло по шест ученика, а критеријум је био успијех и владање: “Ово љетовање је прилика да се ученици наших богословија сусретну са литургијском праксом, светињама и знаменитостима наше сестринске Грчке цркве, али и да између себе размијене искуства богословског живота и да се ближе упознају.”

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930