Home / Вијести / ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР ПРОФ. ДР МИЛОШ ВЕСИН ПОСЈЕТИО ЦЕТИЊСКУ БОГОСЛОВИЈУ И ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ

 

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског и егзарха свештеног трона пећког г. Јоаникија, у понедељак 6. новембра 2023. године, Богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу посјетио је угледни гост из САД-а, протојереј-стaврофор проф. др. Милош Весин, професор на Богословском факултету ‘’Свети Сава” у Либертивилу, парох чикашки и познати пастир, доктор теолошких наука, доктор психологије, који је и дипломирао на студијама музике.
Дошавши на Цетиње, уз пратњу свог домаћина протојереја-ставрофора Слободана Зековића, архијерејског намјесника барског и старешине Храма Светог Јована Владимира у Бару, прота Милош Весин се прво поклонио светињама, нетљеним и чудотворним моштима Светог Петра Цетињског Чудотворца, Светој десници Светог Јована Крститеља, дијелу Часног и Животворног Крста Господњег и осталим цетињским светињама. После поклоњења светињама катедралног храма Цетињског манастира – Рођења Пресвете Богородице гости су обишли и ризницу Цетињског манастира, која са својим експонатима, рукописним и штампаним књигама спада и једну од највећих ризница Српске православне цркве.
Потом је уважене госте, проту и професора о. Милоша Весина и проту Слободана Зековића, у најстаријој средњој школи у Црној Гори, Богословији Светог Петра Цетињског, дочекао ректор протојереј Благоје Рајковић са професорима и ученицима.
Овом приликом о. Милош је професорима и ученицима Богословије, одржао предавање о узвишеном свештеничком позиву и свештеничкој служби, говорећи о овом најсветијем и највеличанстенијем позиву из своје богате дугогодишње свештеничке, пастирске и професорске службе.
Након предавања ученици су постављали бројна питања из духовног живота.
Прота Милош Весин се захвалио професорима и ученицима на гостопримству и позитивној атмосфери коју су они исказали током предавања.

На крају предаавња ректор Цетињске Богословије протојереј Благоје Рајковић заблагодарио је о. Милошу Весину на душекорисном предавању које је одржао ученицима Цетињске богословије.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031