Home / Вијести / ПРЕПОДОБНИ ИСИДОР ПЕЛУСИОТ И НИКОЛАЈ-ЛИТУРГИЈЕ У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ И У ВЛАШКОЈ ЦРКВИ, НА ВЕЧЕРЊОЈ СЛУЖБИ СВЕЧАНИ ДОЧЕК МОШТИЈУ СВЕТОГ СВЕШТЕНОМУЧЕНИКА ХАРАЛАМПИЈА

 

У 37. недељу по Духовима, на празник Преподобних Исидора Пелусиота и Николаја 17. фебруара, служене су свете литургије у Влашкој цркви и Цетињском манстиру. Литургију Влашкој служио је Ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић, а на служби су појали ученици другог и трећег разреда.  У Цетињском манастиру служили игуман Методије, о.Обрен Јовановић и о.Исак. У манастиру су били ученици првог, четвртог и петог разреда.

На вечерњој служби у Цетињском манастиру пристигле су мошти свештеномученика Харалампија, које ће по благослову Митрополита Амфилохија, ових дана бити изнијете вјерном народу на цјеливање и поклоњење широм митрополије Црногорско-приморске. Свечаним шпалиром испред манастира који су чинили наши ученици са свештеницима и свештеномонасима дочекане су мошти да би након тога била одслужена вечерња служба и акатист светитељу.

 

Leave a Reply