Home / Вијести / ИНСПЕКТОР БОГОСЛОВИЈА СПЦ ПРОФ. ДР О.ДИМИТРИЈЕ КАЛЕЗИЋ ЗАВРШИО ПОСЈЕТУ ЦЕТИЊСКОЈ БОГОСЛОВИЈИ, СУСРЕО СЕ СА АМБАСАДОРКОМ УКРАЈИНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ ОКСАНОМ СЉУСАРЕНКО У ПОДГОРИЦИ, ОБИШАО МАНАСТИРЕ ОСТРОГ И ЖДРЕБАОНИК

 

Уважени проф. др протојереј-ставрофор Димитрије Калезић, професор Универзитета у пензији и бивши декан Богословског факултета у Београду, у својству изасланика богословија СПЦ , завршио је данас своју редовну посјету Богословији Светог Петра Цетињског у текућој 2012/13. школској години.

У пратњи професора Цетињске богословије протосинђела мр Кирила Бојовића, секретара и професора Благоја Рајковића, и уредника Катихетског програма Радија Светигоре Александра Вујовића, уважени професор Калезић био је гост амбасадорке Украјине у Црној Гори, г-ђе Оксане Сљусаренко у амбасади у Подгорици.  Амбасадорка је делегацији заблагодарила на посјети, удијелила поклоне, искористивши прилику да са уваженим професором поразговара о многим питањима корисним за сарадњу између црквенопросвјетних установа и амбасаде Украјине.

Након сусрета са амбасадорком Сљусаренко, професор Калезић је искористио прилику да са Благојем Рајковићем и Александром Вујовићем, обиђе манастир Ждребаоник код Даниловграда и поклони се моштима Светог Арсенија Сремца. Угошћени топлим гостопримством сестринства манастира Ждребаоника и сусретом са вјерницима из Куманова,  упутули су се у манастир Острог, гдје су се након поклоњења моштима Светог Василија Острошког, сусрели са намјесником манастира протосинђелом Павлом Радусиновићем. Овом приликом о. Павле је уваженом госту о. Димитрију на дар уручио вриједну икону Светог Василија Острошког, и мирисне крстове, рукодјеље монаха из метоха острошког манастира Јован до код Никшића.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031