Home / Вијести / ВЕЛИКА СРИЈЕДА – ЛИТУРГИЈА ПРЕЂЕОСВЕЋЕНИХ ДАРОВА И СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ

 

На Велику сриједу 01. маја 2013.г, архијерејску литургију Пређеосвештаних дарова у Цетињском манастиру служио је Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски г. Амфилохије, уз саслужење игумана Цетињског манастира протосинђела Методија Остојића, протојереја-ставрофора Обрена Јовановића, протосинђела Кирила Бојовића. јеромонаха Исака Симића, јеромонаха Спиридона, и јерођакона Рафаила из Цетињског манастира. На литургији су појали матуранти наше школе и монаси из манастира.

Поподне у 15 часова, Високопреосвештени Митрополит Амфилохије, началствовао је службом служења Свете тајне јелеосвећења. Њему су саслуживали Ректор Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, игуман Цетињског манастира протосинђел Методије Остојић, протосинђел мр Кирило Бојовић, архимандрит Мирон Косач, из манастира Ријеке Црнојевића, јеромонах Исак Симић, јеромонах Спиридон и јерођакон Рафаило из Цетињског манастира.

На овој служби појали су сви матуранти наше богословије, као и монаси из манастира. Светој тајни јелеосвећена присуствовао је и велики број вјерног народа из Цетиња и околине, као и монахиње из манастира Дуљево, Ћелије Добрске и Св. Николе на ријечком граду. Након освештања уља, и помазивања њиме, Високопреосвештени Митрополит је сабранима бесједио о смислу и значају овог чина у цркви, који датира од Христовог времена.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930