Home / Вијести / ПРОФЕСОР КУБАНСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА У ХАВАНИ И БИВШИ АМБАСАДОР КУБЕ У РУСИЈИ, СРБИЈИ И ЦРНОЈ ГОРИ И ПОЉСКОЈ, ПРОФ. ДР ХУАН САНЧЕЗ МОНРО ПОСЈЕТИО ЦЕТИЊСКУ БОГОСЛОВИЈУ И ОДЖАО ПРЕДАВАЊЕ

 

Слике

У четвртак 10. октобра 2013. године Богословију Светог Петра Цетињског посјетио је професор Кубанског универзитета у Хавани, и бивши амбасадор Кубе у Русији, Србији и Црној Гори и Пољској, проф. др Хуан Санчез Монрое. Високог госта и дипломату из Кубе у Богословији на Цетињу дочекали су Ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић, проф. Драган Радоман, и остала господа професори. Након кратког срдачног разговора у управној згради школе, уважени гост је професорима и ученицима одржао веома занимљиво предавање.

Слике

На самом почетку предавача је представио професор Богословије Драган Радоман.  Бивши дипломата и професор са Института из Хаване говорио је о историји Кубе, посебно се осврнувши на историјат током двадесетог вијека, и о дипломатским односима Кубе са земљама Балкана, поготову са земљама бивше Југославије.  Након предавања уваженом професору ученици су постављали питања, интересујући се о овој земљи Јужне Америке.

Слике

Проф. др. Хуан Санчез Монрое, докторирао је историјске науке на Ломоносовом универзитету у Москви, и иза себе има вишегодишње дипломатско искуство, представљајући своју земљу на најбољи могући начин у многим земљама Европе,а највише у Русији, Србији и Црној Гори и Пољској. Поред дипломатије, предаје и на Високом кубанском Институту за интернационалне односе „Раул Роа Гарсиа“ у Хавани, члан је Асоцијације Уједињених Нација, Асоцијације за међународно право, као и многих других организација научно-истраживачког карактера.

СликеСликеСлике

СликеСликеСлике

 

Leave a Reply