Home / Вијести / СВЕТИ АПОСТОЛ ЈАКОВ ПРВИ ЕПИСКОП ЈЕРУСАЛИМСКИ – СЛАВА УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА

 

У уторак 05. новембра 2013. године ученици првог разреда, који су полазници XXII генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског (2013-2017), прославили су своју разредну славу Светог Апостола Јакова, првог епископа јерусалимског. Деветорици ученика ове генерације разредни старешина је протојереј-ставрофор Драган Станишић.

Поводом славе и празника ученика првог разреда служена је литургија у Цетињском манастиру коју су служили игуман Гуриј Малешин и јерођакон Рафаило из манастира, на којој су се ученици и причестили. Након редовно одржана наставе, у трпезарији школе приређен је славски ручак за професоре, ученике и госте богословије. На свечаном ручку присуствовали су господа професори: Ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић, протојереј-ставрофор Драган Станишић, архимандрит мр кирило Бојовић, свештеник Немања Кривокапић, Слобо Станишић, Душан Биговић, Благоје Рајковић, Аполон Мишченко.Поред професора ручку су присуствовали и господин Ђорђе Брајовић из Подгорице, професор Предраг Вукић са Цетиња и јерођакон Рафаило из Цетињског манастира и Александар Вујовић уредник катихетског програма Радио Светигора.

Чином освештавања славског колача и жита началствовао је професор Цетињске богословије архимандрит мр Кирило Бојовић, који се сабраним професорима и ученицима обратио ријечима бесједе, подсјетивши на велику личног овог првог апостола града Јерусалима.Он је благословио ученике да се током учења и у кроз цијели свој живот угледају на овог великог апостола Христовог, потврђујући своју вјерност Цркви и Христу Господу својом вјером, али и добрим дјелима, која су неодвојива од истинске и праве вјере.

СликеСлике

 

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930