Home / Вијести / СВЕТИ САВА – ЛИТУРГИЈА У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ И РЕЗАЊЕ СЛАВСКОГ КОЛАЧА У ТРПЕЗАРИЈИ БОГОСЛОВИЈЕ

 

Празник Светог Саве, свечано је и молитвено је и молитвено прослављен у Богословији Светог Петра Цетињског. Литургију у Цетињском манастиру служили су свештеници и свештеномонаси протопрезвитеријата цетињског. На служби су појали и чтецирали ученици богословије.

Након литургијског сабрања празник Светитеља Саве, свечано је прослављен са дјечјом светосавском академијом коју су извели полазници вјеронауке са вјероучитељицом Вјером Вукић.  У трпезарији богословије, поводом празника Светог Саве, са професорима и ученицима славски колач освештао је пререзао је Ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић. Свечаном ручку присуствовали су господа професори: ђакон Павле Љешковић, Душан Биговић, Аполон Мишченко, Благоје Рајковић, и уредник Катихетског програма Радио Светигоре Александар Вујовић.

За све ученике и професоре богословије, госпођа Вера Митровић, кћерка покојног свештеника и пароха цетињског протојереја-ставрофора Бошка Радусиновића, направила је патишпањ, традиционални колач из Црне Горе.

После свечаног ручка октет богословије ишао је у Никшић на славу Миодрага Давидовића, и учестовао у славском слављу овог предузетника из Никшића.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930