Home / Вијести / ПРЕПОДОБНИ КСЕНОФОНТ И МАРИЈА – АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ДАЈБАБАМА, ЛИТУРГИЈА НА ЋИПУРУ И БДЕНИЈЕ У ВЛАШКОЈ ЦРКВИ НА ЦЕТИЊУ

 

У суботу 08.фебруара 2014. године професори и ученици богословије учестовали су у богослужењима на Цетињу и у манастиру Дајбабама покрај Подгорице.

Поводом годишњег помена архимандриту Луки Анићу, служена је заупокојена литургија и парастос у манастиру Дајбабе покрај Подгорице. Светом службом началствовао је Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије уз саслужење Епископа липљанског Господина Јована и многобројног свештенства и свештеномонаштва, и уз молитвено учешће вјерног народа из Подгорице,  Цетиња, Приморја, Београда, Крагујевца и других мјеста.

На служби су појали матуранти Богословије Светог Петра Цетињског, предвођени професором Црквеног појања ђаконом Павлом Љешковићем, и професором Аполоном Мишченком, и уредником катихетског програма радија Светигоре Александром Вујовићем..

Након прочитаног јеванђеља сабраном народу бесједио је Владика Јован, док се после парастоса вјернима обратио Митрополит Амфилохије.

Ученици прва четири разреда појали су на литургији у краљевској цркви на Ћипуру, коју су служили свештеномонаси из Цетињског манастира.

Сви ученици предвођени професором Црквеног појања ђаконом Павлом Љешковићем, појали су на свечаном бденију које је у Влашкој цркви служио протојереј-ставрофор Обрен Јовановић.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930