Home / Вијести / БЛАГОВИЈЕСТИ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ – ЛИТУРГИЈА У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ И ДОДЈЕЛЕ БЛАГОВЈЕШТЕНСКИХ НАГРВЈЕШТЕНСКИХ НАГРАДА НА СВЕЧАНОМ РУЧКУ У БОГОСЛОВИЈИ

 

У понедељак 07. априла 2014. године поводом празника Благовијести Пресвете Богородицем, служена је литургија у Цетињском манастиру. Литургију су служили свештеници и свештеномонаси архијерејског намјесништва цетињског: игуман Цетињског манастира архимандрит Методије Остојић, Ректор богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, секретар Митрополије црногорско-приморски протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, јеромонах Исак Симић, игуман Гуриј Малешин, јеромонах Спиридон и јерођакони Прохор и Рафаило. На литургији су били сви ученици богословије, који су појали са монасима Цетињског манастира и вјерним народом. Такође су многи ученици приступили Светој тајни причешћа.

После литургије у трпезарији богословије уприличен је свечани благовјештенски ручак, и по устаљеној традицији на овај дан су додијељене благовјештенске награде за најбоље ученике из сваког разреда. На почетку ручка, присутне професоре и ученике у име Управе школе поздравио је Ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић, честитајући овај велики празник, пожељевши ученицима да остатак другог полугодишта проведу како и доликује ученицима богословије, у раду и извршавању својих задатака, како на предстојећем васкршњем распусту, тако и до краја школске године.

Ректор је потом наградио по тројицу најбољих ученика из сваког разреда. Најбољи из разреда по одлуци наставничког савјета, биће ослобођени једномјесечне уплате за школски интернат, а друга двојица најбољих ученика из сваког разреда, на поклон су добили вриједне књиге које је одабрао професор Слобо Станишић, управник библиотеке Богословије Светог Петра Цетињског.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031