Home / Вијести / УЧЕНИЦИ ПРВОГ РАЗРЕДА БОГОСЛОВИЈЕ ПРЕДСТАВИЛИ ПРАКТИЧНЕ РАДОВЕ ИЗ СТАРОГ ЗАВЈЕТА – МАКЕТА СТАРОЗАВЈЕТНЕ СКИНИЈЕ БИЋЕ ТРАЈНО ИЗЛОЖЕНА У РИЗНИЦИ ЦЕТИЊСКОГ МАНАСТИРА

 

Ученици првог разреда Богословије Светог Петра Цетињског у оквиру својих редовних вјежби из Светог Писма Старог Завјета, направили су макете старозавјетне скиније.

По завршетку литургије у Цетињском манастиру у част Светог Владике Николаја Велимировића, коју је служио Митрополит Амфилохије са свештенством и вјерним народом, у Богословији Светог Петра Цетињског ђаци првог разреда ове црквено-просветне установе су приредили презентацију макета старозавјетне скиније. Ученици су Митрополиту, професорима и гостима у току презентације говорили о историјату старозавјетне скиније и о њеном настанку, да би након ђачких презентација и Митрополит Амфилохије, присутнима одржао кратко предавање на тему значаја Скиније за свеукупни изабрани Божији народ у Старом Завјету.

Иначе Митрополит Амфилохије је својевремено предавао на катедри за Свето Писмо Старог Завјета на Богословском Факултету у Београду, и из старозавјетне области написао је књигу „Историјски пресјек тумачења Старог Завјета“.

Презентација је припремљена под руководством професора Старог Завјета Драгана Радомана. Ученици првог разреда су полазници XXII генерације обновљене Цетињске богословије (2013-2018).

Након презентације, Митрополит Амфилохије је дао благослов да једна од макета буде трајно изложена у ризници Цетињског манастира, а остале да буду поклоњене другим богословијама наше Помјесне Цркве.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930