Home / Вијести / СВЕТИ ЈОВАН БОГОСЛОВ- ПОСЈЕТА ЗАМЈЕНИКА АМБАСАДОРА РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ Г. СЕРГЕЈА ФОРОПОНОВА И ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА ДРАГАНА ТОМИЋА ЦЕТИЊСКОЈ БОГОСЛОВИЈИ

 

На празник Светог Јована Богослова, у четвртак 09. октобра 2014. године, Богословију Светог Петра Цетињског, посјетио је замјеник амбасадора Руске Федерације у Црној Гори г. Сергеј Форопонов у пратњи будућег замјеника амбасадора. Разлог посјете је био опроштај са професорима Цетињске богословије, са којима је г. Форопонов током свог четворогодишњег мандата имао изузетну сарањду. Он је искористио прилику да овом прилико са професорима школе упозна у будућег замјеника амбасаде Русије у Црнох Гори, који је овом приликом Ректору и господи професорима уручио пригодне поклоне.

На свечаном ручку госте из амбасаде Русије дочекали су Ректор богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ђакон Павле Љешковић, Душан Биговић, Благоје Рајковић и уредник Катихетског програма Радија Светигоре Александар Вујовић.

У име Цетињске богословије, одлазећем замјенику амбасаде Русек федерације у Црној Гори, на изузетној сарадњи захвалио се домаћим о. Гојко Перовић, изразивши жељу да ће досадшња сарадња бити настављена и са новим замјеником амбасадора Русије у Црној Гори, и читавим тимом у амбасади.

Истог дана Цетињску богословију посјетио је и птотојереј-ставрофор Драган Томић, са породицом, парох у Шековићима из епархије Зворничко-тузланске, дугогодишњи парох у Даниловграду.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031