Home / Вијести / ПРОСЛАВА МАТУРЕ ДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ МАТУРЕ X ГЕНЕРАЦИЈЕ ОБНОВЉЕНЕ ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ (2001-2005)

 

ПРОСЛАВА ДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ МАТУРЕ X ГЕНЕРАЦИЈЕ ОБНОВЉЕНЕ ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ (2001-2005)

IMG_1952

У суботу 26. септембра 2015. године, ученици X генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског (2001-2005),  прославили су десетогодишњицу завршетка богословије на Цетињу.

Тим поводом у Цетињском манастиру служили су литургију поред моштију Светог Петра Цетињског, руке Светог Јована Крститеља и Часног Крста Христовог.

У току прославе имали су част и благослов да дочекају на Цетињу и Његово Високопреосвештенство Митрополита кемеровског и прокопијевског Г. Аристарха.

У име свих садашњих и бивших ученика Цетињске богословије, високог госта из Русије између осталог поздравио је ректор Цетињске богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић: „Овдје данас имамо сабрање ученика који су прије десет година матурирали Цетињску богословију. Данас су дошли са свих страна као свештеници и вјероучитељи да прославе свој јубилеј, десету годишњицу своје матуре. У њихово име као њихов професор, да кажем да је њихова посебна радост што је тај дан украшен и вашим доласком“, казао је о. Гојко Перовић.

У својој бесједи сабраном вјерном народу, Митрополит Аристарх се обратио и ученицима X генерације обновљене Цетињске богословије рекавши им: „Поздрављам и честитам јубилеј матурантима који су се данас овдје сабрали, који су прије десет година завршили Цетињску богословију. Ја сам са  вама на неки начин и колега, јер се ове године навршава тридесет година од када сам и ја завршио Московску духовну богословију“.

Након литургијског сабрања у Цетињском манастиру, присуствовали су и предавању у богословији које је за све присутне одржао Митрополит Аристарх.

На свечаном ручку десетогодишњицу матуре честитао је и Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г.Амфилохије.

У току ручка са свим присутним подијелили су своје успомене током свог школовања, заблагодаривши Митрополиту Амфилохију и господи професорима који су их учили и васпитавали на Цетињу, поручивши да гдје се год сада као свештеници или вјероучитељи налазили, увијек у срцу свом носе благослов и печат овог светог мјеста.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930