Home / Вијести / ПОСЈЕТА БОГОСЛОВИЈИ ПРЕДСТАВНИКА МЕЂУНАРОДНЕ ПРАВОСЛАВНЕ ДОБРОТВОРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ (IOCC) из БАЛТИМОРА (САД) И ХОРА СВЕТОГ РОМАНА МЕЛОДА ИЗ СУБОТИЦЕ

 

Након посјете Митрополији црногорско-приморској и Митрополиту Амфилохију, у петак 02. октобра 2015. године, представници Међународне православне добротворне организације  (IOCC) из Балтимора (САД), обишли су и посјетили Богословију Светог Петра Цетињског.

У делегацији су били извршни директор организације Константин Триентафилов, представник за Западни Балкан Ненад Прелевић, чланови Управног одбора и Централне канцеларије и пријатељи и донатори организације.

Разлог њихове посјете су програми и пројекти организације у Србији и у Црној Гори.

Прије доласка у Црну Гору, делегација је 28. септембра била на пријему код Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја у Београду, а потом четири дана боравила у посјети Епархији рашко-призренској.

Они су поред Цетињске богословије  на Цетињу посјетили Народну кухињу “Мати Јелисавета” и Богословију Светог Петра Цетињског.

У Цетињском манастиру они су се поклонили руци Светог Јована Крститеља, честици Часнога Крста и моштима Светог Петра Цетињскога , а затим обишли манастирску ризницу.

“Наша намјера је да прођемо кроз оне програме, које смо заједно, у сарадњи са Црквом на овим теренима већ двадесет година спроводили, да видимо које су нове потребе и да видимо како заједнички још више можемо да помогнемо онима којима је помоћ неопходна”, казао је представник организације за Западни Балкан Ненад Прелевић.

Делегација је угошћена на свечаној вечери у Цетињској богословији.

На вечери су су били и чланови хора Свети Роман Мелод из Суботице, које предводе предсједник хора свештеник Звонко Ангелов, некадашњи професор Цетињске богословије и диригентица хора Драгана Николић. Они су за ученицима боголсовије у току вечере отпјевали више црквених и народних пјесама. Госте је на свечаној вечери у име домаћина поздравио ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић. На вечери се обратила и диригентица хора Драгана Николић, ђаконица Оливера Балабан, а на крају је све присутне благословио и поздравио Митрополит Амфилохије.

DSC_1554

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031