Home / Вијести / СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ И ПОСЈЕТА УЧЕСНИКА МЕЂУНАРОДНОГ НАУЧНОГ СКУПА „РЕЛИГИЈА, ПОЛИТИКА, ПРАВО“ ЦЕТИЊСКОЈ БОГОСЛОВИЈИ

 

DSC_1743

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је у недељу 04. октобра 2015. године, са свештенством Свету службу Божију у Цетињском манастиру. Саслуживали су свештеници и свештеномонаси архијерејског намјесништва цетињског, а појали су ученици Богословије Светог Петра Цетињског.

Светој служби присуствовали су учесници Међународног научног скупа „Религија, политика, право“, који је у петак и суботу одржан у манастиру Подмаине код Будве.

У литургијској проповиједи након читања Јеванђеља Митрополит Амфилохије је рекао да су револуционари били и остали терористи.

„То су они који на спољашњим промјенама и на убиствима своје браће мисле да граде срећу и будућност и своју и човјечаснства. Ти терористи-револуционари на челу са Лењином, а после и Стаљином, они су поставили границе преко живог организма једног народа који је на тим просторима засијао као звијезда“, рекао је Владика црногорско-приморски.

Он је казао да те граниице данас постају обоготворене границе од стране оних који су рушили Совјетски Савез и стварали НАТО пакт као одбрамбени пакт од тог и таквог револуционарства и насиља.

„Они данас, за велико чудо, те границе обоготворују, не преко своје него преко крви браће“, казао је Митрополит Амфилохије.

Након Свете службе Владика је приредио пријем за учеснике будванског научног скупа, а у Богословији Светог Петра Цетињског је организована трпеза хришћанске љубави.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031