Home / Вијести / СВЕТИ АПОСТОЛ И ЈЕВАНЂЕЛИСТ ЈОВАН БОГОСЛОВ -СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ

 

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је у петак 09. октобра 2015. године, на празник Светог Јована Богослова са свештенством Свету службу Божију у Цетињском манастиру. Владици су саслуживали свештеномонаси из Цетињског манастира,а за пјевницом су појали ученици Богословије Светог Петра Цетињског.

У току Литургије Владика је у чин јеромонаха рукоположио досадашњег јерођакона Рафаила (Чепрњића) из Епархије буеносајреско-централно-јужноамеричке, који ће црквену мисију у наредном периоду вршити у Еквадору у Јужној Америци.

На крају Свете службе Владика је у архипастирској бесједи рекао да је светојовановска истина коју Црква Божија свједочи вјековима да је Бог љубав и да ко у љубави пребива – у Богу пребива.

„Епископи у Цркви, презвитери, ђакони, а и свака вјерна душа крштена у име Господње, они су живи свједоци те велике и свете истине. То је смисао хришћана, то је смисао Цркве као заједнице Христове“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Новом презвитеру оцу Рафаилу Владика је пожелио да у Еквадору буде истински свједок Христа Господа,  попут Светог Јована Богослова.

„Да се љубав Божија усели у његово срце да би том љубављу просвећивао и остале и да би се свијетлила свјетлост лица његова пред људима да би они гледајући његова добра дјела прослављали Оца нашега који је на небесима“, казао је Митрополит Амфилохије.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031