Home / Вијести / СВЕТИ БЕНЕДИКТ НУРСИЈСКИ – ЛИТУРГИЈЕ У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ И ВЛАШКОЈ ЦРКВИ И ЕКСУРЗИЈА ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА НА ПРИМОРЈЕ

 

Календар за 27. март

Slika

У другу недељу Часног поста Пачисту, посвећену Светом Григорију Палами, 27. марта 2016. године, на празник преподобног Бенедикта Нурсијског, слуђене су литургије у Цетињском манастиру и Влашкој цркви на Цетињу, у којима су узели учешћа професори и ученици Богословије Светог Петра Цетињског.

Литургију у Цетињском манастиру служили су: игуман Цетињског манастира архимандрит Методије Остојић, протосинђел Исак Симић, јеромонах Прохор Јосифов и јерођакон Јустин Мреновић. На служби су појали богослови.

Литургију у Влашкој цркви служио је секретар митрополије протојереј-ставрофор Обрен Јовановић. Појали су чланови хора „Његош“, под диригентском палицом Милице Пејовић.

Истог дана ученици трећег разреда Цетињске богословије, предвођени својим разредним старешином протојерејом-ставрофором Драганом Станишићем, обишли су светиње на приморју.

Заједно са полазницима школе вјеронауке са Старог Аеродрома из Подгорице, ученици Цетињске богословије били су на литургији у цркви Светих Петра и Павла у Рисну, коју су служили протојереј-ставрофор Момчило Глоговац и протојереј-ставрофор Драган Станишић.

Након причешћа полазнике школе вјеронауке и богослове је са историјатом храма и светињама које с ечувају у њему упознао надлежни парох о. Момчило Глоговац.

Након обиласка града Рисна посјетили су и манастир Светог Георгија у Бањи рисанској гдје су се и поклонили моштима овог светитеља.

Потом су обишли и град Котор и цркве Светог Луке и Светог Николе, гдје им је домаћин био професор Цетињске богословије о. Немања Кривокапић.

 

Leave a Reply

 
 
 
 
 
 
 

 
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930