Home / Вијести / СВЕТИ АПОСТОЛИ ЈАСОН И СОСИПАТР – МИТРОПОЛИТ ТАШКЕНТСКИ И УЗБЕКИСТАНСКИ Г. ВИКЕНТИЈЕ ПОСЈЕТИО МИТРОПОЛИЈУ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКУ

 

 

Стални члан Светог Синода Руске православне цркве Митрополит ташкентски и узбекистански господин Викентије посјетио је у четвртак 11. маја 2017. године на празник Светох апостола Јасона и Сосипатра Митрополију црногорско-приморску.

Високог госта је у Цетињском манастиру дочекао викарни Епископ диоклијски господин Кирило са цетињским свештенством и професорима и ђацима Богословије Светог Петра Цетињског.

Матуранти цетињске богословије, који су управо завршили редовну наставу предвођени својим разредним старешином професором Драганом Радоманом појали су васкршње тропаре и стихире. Бесједом добродошлице Митрополита Викентиоја поздравио је Владика Кирило. У свом говору Митрополит Викентије заблагодарио Митрополиту Амфилохију и Владици Кирилу на части радости учестовања у свечаностима у Митрополији црногорско-приморској и Епархији будимљанско-никшићкој, и између осталог поздравио и матуранте упутивши им ријеч поуке као будућим пастирима и учитељима Цркве Христове.

Митрополит Викентије је у посјети Епархији будимљанско-никшићкој и учествоваће у прослави празника Светог Василија Острошког у Острогу и Никшићу.

 

Leave a Reply