Home / Вијести / ВЛАДИКА КИРИЛО НА МАТУРИ И НА ЗАВРШНОМ БОГОСЛОВСКОМ ИСПИТУ ЗРЕЛОСТИ

 

Владика Кирило на матури и богословском испиту зрелости у Цетињској Богословији

У суботу 1. јуна 2019. године, на празник Светог свештеномученика Патрикија епископа бруског, Његово Преосвештенство Епископ буеносајрески и јужноцентрално-амерички г. Кирило Бојовић, учестовао је
на матури и богословском испиту зрелости зрелости у Цетињској богословији за ученике XXXIII генерације обновљене Цетињске богословије (2014-2019).

Некадашњег професора и васпитача у Цетињској богословији, Владику Кирила, дочекали су ректор, професори и изасланик Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, протојереј-ставрофор др Владимир Ступар, професор Богословског Факултета Светог Василија Острошког у Фочи.

Прије испитивања кандидата одржана је кратка сједница испитног одбора, на којој је утврђен план полагања.
Владика Кирило учестовао је као члан испитног одбора у току испита из Литургике.

Професори и ђаци, владици Кирилу су у знак сјећања на данашњи дан, поклонили и нову књигу Владике Атанасија Јевтића, Патрологија , том IV, латински оци и писци од Никеје до 11 вијека.

После испита Владика Кирило се у срдачном разговору састао са изаслаником Синода, ректором и професорима у салону богословије, гдје их је упознао са животом у својој епархији, подсјетивши се и догађаја док је био професор у Цетињској богословији.

Александар Вујовић,
професор Богословије Светог Петра Цетињског

 

Leave a Reply